Ajuntament de l'Alguenya

Notícies

VISITA A l’ACADÈMIA GENERAL DE L’AIRE DE SAN JAVIER

Amb motiu de la Jura de Bandera Civil que tindrà lloc en el nostre municipi pròximament, divendres passat, una representació de les persones que prestaran jurament, van realitzar una visita guiada a l’Acadèmia General de l’Aire de San Javier,  per a conèixer el funcionament i instal·lacions de la mateixa, la qual també és seu de la Patrulla Àguila, grup de vol acrobàtic de l’Exèrcit de l’Aire.

 

Ruta a l’“Algayat”

Ruta al ‘Algayat’

 

Punt de Partida:    Plaza de Juan Carlos I. Punt d’Arribada:   Plaza de Juan Carlos I. Desnivell aprox.:  De 520 m. a 1085 m. Temps Estimat:  4 h. 20 min. Longitud:   5.524 m. Velocitat Mitjana Estimada:  3 km/h. aprox. Dificultat:   Mitjana/alta. Terreny:    Camins carreters i senderes.

Mapa de la Ruta

 

Itinerari

La ruta transcorre per la muntanya denominada “Penya Grossa”, més conegut -per la població autòctona- com a Serra de Algayat, lloc a uns mil cinc-cents metres a l’Est del municipi de l’Alguenya. S’accedeix a la ruta mitjançant la carretera que ens uneix amb “el Cantó d’Abanilla” (Múrcia), desviant-nos a l’esquerra, pel primer camí asfaltat que ens trobem una vegada abandonat el casc urbà, on està situat el “Caseriu de la Herrada” (cases de labranza), i on veurem els primers senyals d’orientació (quilòmetre 1), seguint les quals arribarem al barranc, a través del com accedirem al cim. L’ascens és de 2415 m. aprox. amb una durada benvolguda de 2 h. 40 min. aprox. (recomanant-se una parada de 30 min.) La longitud del descens és de 3115 m. aprox. i ho realitzarem muntanya a través, amb una durada d’1 h. i 50 min. aprox. Durant el transcurs del mateix podrem observar l’abundant i variada flora i fauna del lloc, a més de parets molt escarpadas que conviden a la pràctica de l’escalada, ràpel, etc. Durant el trajecte passarem per l’interior d’un barranc, amb una vegetació molt espessa, gaudint del paisatge i de les meravelles mediambientals de la zona. A més, una vegada en el cim tindrem una vista panoràmica inimitable, ja que podrem observar: el casc urbà de l’Alguenya, la Serra de la Creu, el Turó de Vitia, la Muntanya Vedat, El Turó de la Sal, la pedania de la Solana, la Serra de l’Espasa, el Carche, Marachuelas, el Cantó d’Abanilla, etc.

Ruta de “Les Rambles” (Cicloturisme)

Ruta de “Les Rambles”

Punt de Partida: Plaza de Juan Carlos I. Punt d’Arribada: Plaza de Juan Carlos I. Desnivell aprox.: De 520 m. a 578 m. Temps Benvolgut: 1 h. 15 min. Longitud: 12.250 m. Velocitat Mitjana Estimada: 18 km/h. Dificultat: Mitjana Terreny: Camins carreters, trams de rambles i camins asfaltats.

Mapa de la ruta

Ruta Las Ramblas

Itinerari

Partim des del lloc indicat en direcció a les “cases d’Albert” para, seguidament, recórrer un ram de la “la Canyada Real dels Serrans”, vorejant el “Turó de la Mota” i travessant el “Barranc de les Foies”, per a continuar fins a les “Cases de Cazorla”; on podrem albirar els paratges del Profund i del Cañaret; per a posteriorment dirigir-nos a la “Casa de Vitia”, edificació emblemàtica de la zona per la seua condició de “palauet rural”. El tram final, transcorre per una rambla fins a arribar a el “Camí de Terra Blanca”, a partir del com i descendint, arribarem al lloc de la partida. Aquesta ruta ofereix la possibilitat de contemplar tant els paratges de la zona com el nucli urbà des de diferents angles, amb un alt atractiu visual.

Ruta a el “Barranc de l’Aire”

Ruta a el “Barranc de l’Aire”

Punt de Partida:    Plaza de Juan Carlos I. Punt d’Arribada:   Plaza de Juan Carlos I. Desnivel aprox.:  De 520 m. a 674 m. Temps Estimat:  1 h. 45m. Longitud:   4.508 m. Velocitat Mitjana Estimada:  3 km/h. aprox. Dificultat:   Media Terreny:    Camins carreters i senderes.

Mapa de la ruta

 Ruta Barranco del Aire

Itinerari

Des del lloc de partida i través dels carrers del casc urbà, ens dirigirem a la muntanya coneguda com a “Alt del Timó”. Una vegada en el “Camí de Terra Blanca”, avançarem fins a trobar-nos en el “Barranc de Rita”, des d’on ascendirem fins a el “Barranc de l’Aire”. La ruta transcorrerà, una vegada en el camí de “Terra Blanca”, per terreny pedregós, però transitable. Aquesta zona resulta interessant per la gran quantitat de coves que hi ha en la mateixa. cal fer esment a les vistes panoràmiques que, des del cim, poden delectar-nos.

Ruta “La Solana” (cicloturisme)

Ruta La Solana

Punto de Partida:    Plaza de Juan Carlos I.
Punto de Llegada:   Plaza de Juan Carlos I.
Desnivel aprox.:  De 520 m. a 550 m.
Tiempo Estimado:  1 h. 45m.
Longitud:   15 km.
Dificultad:   Baja
Terreno:    Caminos carreteros y tramos de camino asfaltados.

Mapa de la ruta

 Desde el punto de partida indicado, nos dirigiremos a través de las calles del casco urbano hacia el camino asfaltado del polideportivo, siguiendo por éste, en dirección a la pedanía de La Solana, para una vez allí, tras una vista de dicha localidad y una vez contemplado el paisaje de la zona, donde destaca la Sierra de la Espada, etc; dirigirnos a la Cañada de la Leña, pedanía de Abanilla (Murcia), continuando por el camino de "La Moleta" hasta llegar nuevamente al lugar de partida (Algueña).

Itinerario

Desde el punto de partida indicado, nos dirigiremos a través de las calles del casco urbano hacia el camino asfaltado del polideportivo, siguiendo por éste, en dirección a la pedanía de La Solana, para una vez allí, tras una vista de dicha localidad y una vez contemplado el paisaje de la zona, donde destaca la Sierra de la Espada, etc; dirigirnos a la Cañada de la Leña, pedanía de Abanilla (Murcia), continuando por el camino de “La Moleta” hasta llegar nuevamente al lugar de partida (Algueña).

Festes Patronals l’Alguenya

última setmana de juliol, en Honor als Santos Abdón i Senén (Dia Patrons: 30 de Julio), durant les quals tenen lloc esdeveniments de molt diversa índole: Desfilada de Carrosses, Gymkhanas, Trofeu de Motociclisme en circuit urbà, campionats de caliche-tanganilla, tiratge de guatlla, castells de focs artificials, concerts, actes litúrgics, etc.

 

Setmana Santa

La SETMANA SANTA es viu amb autèntic fervor i devoció, per la gran participació dels veïns, i les Confraries de “El nostre Pare Jesús” i “La Dolorosa”.

Farmàcies de Guàrdia

Pin It on Pinterest

Shares