Enoturisme. Algueña y la ruta del vi

L’agricultura Algueñense es basa principalment en el cultiu en terres de secà de la vinya, ametlers i oliveres, caracteritzant-se pel predomini del minifundisme i de la “agricultura a temps parcial”.
La Ruta del Vi d’Alacant vol ser una proposta Enoturística alternativa i diferenciadora a la província. L’objectiu de la Ruta del Vi és impulsar turísticament les comarques de l’interior alacantí amb gran tradició vitivinícola, així com promocionar el turisme d’interior i el conjunt de monuments i recursos turístics que atresoren aquests municipis que compten, a més, amb una gastronomia típica que ofereix plats i productes autòctons propis. El vi representa en la nostra cultura i en la nostra tradició provincial un gran segell d’identitat i un element econòmic de singular importància, diferenciador d’altres comunitats.
l’Alguenya, forma part d’aquesta Ruta del Vi, amb ella es pretén oferir al Enoturista la gran riquesa vitivinícola a través d’allotjaments entre paisatges de vinyes, visites a cellers i degustació de vins amb identitat del territori, a més de provar menús tradicionals i maridatges avantguardistes.

Celler l'Alguenya

Cal ressaltar l’elaboració i criança d’excel·lents caldos en el Celler Cooperatiu de l’Alguenya. Aquesta agrupa els agricultors del municipi i uns altres limítrofs, i està considerada com una de les més importants de la província. Els seus vins són molt demandats per a la realització de mescles amb la famosa tècnica del “cupatge”, per a donar color, graduació, i en definitiva qualitat, a altres vins. Es comercialitzen “a granel” i embotellats: Torreviñas negre doble pasta, Torreviñas rosat “Llàgrima”, Torreviñas blanc, tinte criança “Casa Jiménez”, Fondonet (Monastrell Dolça) i el preuat Fondillón. Vins amb Denominació d’Origen.

• Celler Cooperatiu de l’Alguenya
Ctra. Del Rodriguillo, s/n
Tfn.: 965476113

Imatges a l’atzar