965 47 60 01 - Plaza Juan Carlos I, 3, 03668 Algueña info@alguenya.es

Economia

L’agricultura Algueñense es basa en el cultiu –en terres de secà- de la vinya –principalment-, ametlers i oliveres, caracteritzant-se pel predomini del minifundisme i de la “agricultura a temps parcial”. Cal ressaltar l’elaboració i criança d’excel·lents caldos en el Celler Cooperatiu de l’Alguenya. Aquesta agrupa els agricultors del municipi i uns altres limítrofs, i està considerada com una de les més importants de la província. Els seus vins són molt demandats per a la realització de mescles amb la famosa tècnica del “cupatge”, per a donar color, graduació, i en definitiva qualitat, a altres vins. Es comercialitzen “a granel” i embotellats: Torreviñas negre doble pasta, Torreviñas rosat «Llàgrima», Torreviñas blanc, tinte criança «Casa Jiménez», Fondonet (Monastrell Dolça) i el preuat Fondillón. Vins amb Denominació d’Origen.

 

 

Bodega Cooperativa de Algueña

Ctra. Del Rodriguillo, s/n
Tfn.: 965476113

Excel·lents vins comercialitzats a granel i embotellats com Torreviñas negre doble pasta, Torreviñas rosat “Llàgrima”, Torreviñas blanc, tinte criança “Casa Jiménez”, Fondonet (Monastrell Dolça) i el preuat Fondillón. Vins amb Denominació d’Origen.

Turisme Rural

El turisme rural, activitat emergent a l’Alguenya, amb ofertes d’allotjament, rutes de senderisme i cicloturimso, paratges naturals idonis per a la pràctica d’altres activitats en el medi natural, etc.

 

Senderisme i cicloturisme

Ruta al Barranco del Aire

Ruta al Algayat

Ruta La Solana (Cicloturismo)

Ruta Las Ramblas (Cicloturismo)

 

Indústria

La INDÚSTRIA DE LA PEDRA NATURAL (fàbriques transformadores, tallers d’elaboració, empreses de reciclatge de productes petris, indústries auxiliars, etc.) és el motor econòmic local, afavorit per la ubicació de l’Alguenya en el corredor del marbre, en ple “COR DEL MARMOL.